maandag 3 december 2007

“1 Buitenlandse militair kost evenveel als 70 tot 100 Afghaanse militairen”

Om de veiligheid in Afghanistan te garanderen moet het Afghaanse leger verdriedubbeld worden tot 200.000 manschappen. Dit zal ook veel kosten besparen voor de buitenlanders. Dat heeft het Afghaanse ministerie van Defensie gemeld.


- Update: Pajhwok: 10-09-2011: “The Ministry of Defence (MoD) and the international community have agreed to raise the number of Afghan National Army (ANA) soldiers to 195,000 by the end of October, an official said on Saturday.” -

Vervolg bericht:
Volgens de huidige plannen heeft het land over vier maanden zeventigduizend getrainde soldaten. Maar volgens Azimi is dit ontoereikend om de binnenlandse en buitenlandse dreiging weg te nemen.

Gezien het verzet van de Taliban moet dit aantal omhoog, aldus het ministerie, dat het aantal militairen uit wil breiden tot 200.000, aldus woordvoerder generaal Mohammad Zahir Azimi.

Hij verklaarde ook dat dit nodig is om een mogelijke Iraanse of Pakistaanse inmenging te ontmoedigen. Hij zei dat dit aantal een goede balans is voor de hoeveelheid troepen in de regio.

Hij zei bovendien dat het goedkoper is dan gebruik te maken van buitenlandse troepen. 1 Buitenlandse militair kost evenveel als 70 tot 100 Afghaanse militairen

Troepensterkte
Momenteel telt Afghanistan 57.000 soldaten en nog eens 75.000 politieagenten. Het politiekorps telt binnen de plannen voor het eind van volgend jaar 82 duizend man.

Er zijn in Afghanistan nu ruim 50.000 buitenlandse militairen actief van de NAVO-ISAF-veiligheidsmacht en de internationale coalitie.

Tijdens de Conferentie van Bonn, zes jaar geleden, waar men probeerde om het post-Taliban Afghanistan op de kaart te zetten, dacht men nog dat 70.000 soldaten voldoende moest zijn. Maar de omvang van het conflict was toen nog onvoorspelbaar.

“Als de 200.000 in staat zijn om voor veiligheid in het hele land te zorgen, zal dit de buitenlandse troepen minder kosten dan de uitgaven voor hun eigen troepenmacht,” zei Azimi.

Azimi zei dat de kosten voor 1 buitenlandse soldaat gelijk staan aan de kosten voor 70 tot 80 Afghaanse militairen.

De Verenigde Staten, die met ongeveer 25.000 het grootste deel van de buitenlandse militairen in Afghanistan leveren, is ook het land dat de meeste leiding geeft aan de training en de bewapening van het Afghaanse leger.

Onlangs werd er ook gezegd dat de geheime dienst van Afghanistan uit 30.000 leden bestaat.

Bewapening
Generaal Azimi zei verder dat het grootste deel van het leger binnenkort is uitgerust met M-16 geweren van Amerikaanse makelij. Daarnaast krijgt het leger 26 Leopard tanks uit Duitsland geleverd en 22 militaire helikopters.

Azimi zei dat de VS spoedig beginnen met het zenden van de standaardbewapening van de NAVO om de wapens te vervangen die nog uit de tijd van de Sovjet-Unie stammen.

Het leger van Afghanistan viel uit elkaar in 1992 na de ineenstorting van het door het communisme gesteunde bewind in Afghanistan.

Buitenlandse militaire commandanten zeggen dat ze hun troepen in Afghanistan willen houden totdat de autochtone strijdkrachten op eigen benen kunnen staan.

Operatie
Vorige week voerde Afghaanse strijdkrachten hun eerste onafhankelijk operatie uit, die resulteerde in een grote drugsvangst in de provincie Helmand.

Desondanks zijn buitenlandse strijdkrachten die de voortgang observeren nog steeds bezorgd over hun mogelijkheden om effectief zelfstandig te opereren.

Zo maakten Nederlandse trainers onlangs bekend dat de Afghaanse soldaten die ze onder hun hoede hebben tijdens een gevechtspauze een flinke joint roken. Bovendien gingen ze ook op elkaar schieten.

Dit jaar heeft de oorlog in het land volgens de officiële cijfers aan bijna 6.200 mensen het leven gekost. Vorig jaar kwamen er ruim 4.000 mensen om door geweld.

Geen opmerkingen: